5 maart 2014

In de keuken: pastaschotel met balletjes!

Als de boyfriend een gehaktlover is, maak je als vriendin regelmatig zijn favoriete balletjes.
Soms eens met een twist, ik presenteer: de pastaschotel met gehaktballetjes!

Voor de balletjes: gehakt, gemalen beschuiten, één ei, peper, zout, en één ajuin.
--> Snij de ajuin in kleine stukjes en stoof ze.
--> Meng het ei en de beschuiten onder het gehakt, kruiden niet vergeten en voeg nadien de gestoofde ui toe.
--> Bak de balletjes kort aan in boter tot ze een krokant korstje hebben, zet het vuur nadien af.

Pasta: Kook Penne (of een ander soort pasta) gaar en giet af.

Voor de saus: twee pakjes passata, twee uien, een pakje kerstomaten, peper, zout & provençaalse kruiden. 
--> Snij de ajuinen in kleine stukjes en stoof ze.
--> Voeg de passata toe.
--> Voeg de kruiden toe en laat pruttelen.
--> Voeg de opgebakken balletjes toe aan de saus, laat pruttelen.
--> Voeg voor de laatste tien minuutjes de kerstomaten toe.

Voor de afwerking: gemalen mozarella + ovenschotel
--> Neem een ovenschotel en schep de gekookte penne over de bodem.
--> Schep de saus met gehaktballetjes hierop.
--> Werk af met een dikke laag geraspte mozarella (hoeveelheid naar smaak)
--> Verwarm de oven (hete lucht) op 185°, eventueel laatste 10 minuten onder grill.
--> Na ongeveer 20 minuutjes uithalen en smullen maar!
Het was lekker, al zeg ik het zelf :)
XOXO,
Siri

Geen opmerkingen:

Een reactie posten